23 April 2007

Χριστόδουλος Cruise Lines με τα λεφτά μας

(της Μαρίας Παπουτσάκη, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία - 22/04/2007)
Το ναυάγιο της «ιερής» κρουαζιέρας, που σχεδιάζονταν με χρήματα του Δημοσίου με τον στόλο του Κ. Λοΐζου, δεν σταματά το χορό εκατομμυρίων που έχει στηθεί στην Εκκλησία στο όνομα του «Προσκυνηματικού Τουρισμού».

Οι κρουαζιέρες «στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» είναι μόνο ένα μέρος από τα «πακέτα» που υπάρχουν και υλοποιούνται σιγά σιγά με στόχο την αξιοποίηση όλων των τόπων λατρείας στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.

Ο Χριστόδουλος αναγκάστηκε προσωρινά να κάνει «όπισθεν» και να ματαιώσει τη δεκαήμερη κρουαζιέρα που σχεδίαζε για το τέλος Ιουνίου και η οποία περιελάμβανε, κυρίως, περιοχές που ανήκουν (κι αυτό έχει τη σημασία του) στην πνευματική δικαιοδοσία του Φαναρίου (πλήρες κείμενο>>>).
Όπως είχαν προβλέψει λοιπόν οι προφήτες, αναφέρουν οι ιερές γραφές και επιτάσσουν οι παραδόσεις του γένους, η Εκκλησία του κ. Χριστόδουλου έχει αρμοδιότητα και επί τουριστικών θεμάτων, διαχειριζόμενη χρήματα των φορολογουμένων. Πρόκειται για την υποστήριξη «του ιερού έργου της» που λέει ο Καραμανλής ή την ανάδειξη των «διακριτών ρόλων» που λέει ο Παπανδρέου.

Σε λίγο καιρό θα ζητάει δε αυξήσεις ο κ. Χριστόδουλος για
«να επιτελέσει με επιτυχία το έργο του», το οποίο θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά η προετοιμασία των πιστών για τον άλλο κόσμο. Μόνο που, με αυτή την ταπεινή απασχόληση δεν διακινείς χρήμα, δεν δημιουργείς γύρω σου μηχανισμό επιρροής και πλουτισμού!