18 November 2006

Ο κόσμος μας μετά μισόν αιώνα

...
Οπως τον προβλέπει για το 2056 η αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση New Scientist

Παρέα με τους ... εξωγήινους θα υποδεχθούμε το 2056 σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση New Scientist, η οποία επί τη ευκαιρία της 50ής επετείου από την κυκλοφορία της, θέλησε να χαρίσει στο αναγνωστικό κοινό μια κλεφτή ματιά στο μέλλον. Ετσι σε μισό αιώνα από σήμερα δεν αποκλείεται να εντοπίσουμε εξωγήινους οργανισμούς, που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας, αλλά προς το παρόν αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε. «Οταν όμως βρούμε τις πρώτες αποδείξεις για την ύπαρξή τους, η μία ανακάλυψη θα διαδέχεται την άλλη», προβλέπουν οι επιστήμονες.

Παράλληλα θα έχουμε -εν είδει αυτοκινήτων- ανταλλακτικά για κάθε όργανο που υπολειτουργεί, καθώς θα υπάρχουν τεράστια εργαστήρια, τα οποία θα δημιουργούν ανθρώπινα μέλη ή όργανα. Επιπλέον με τα κατάλληλα φάρμακα θα έχουμε τη δυνατότητα να προκαλούμε την ανάπλαση κάποιου άκρου ή οργάνου. Οι γυναίκες θα είναι γόνιμες για μία δεκαετία παραπάνω και θα αυξηθούν σημαντικά οι γνώσεις μας για τη σεξουαλική ικανοποίηση και υγεία. Η σεξουαλική βία και η κακοποίηση θα εκλείψουν, όπως και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Τέλος, μπορεί να μη βρούμε το ελιξίριο της μακροζωίας, αλλά θα ζούμε πολλά και καλά χρόνια: ακόμη και αιωνόβιοι θα σφύζουν από ενέργεια και υγεία, σαν τους σημερινούς εξηντάρηδες.
(Καθημερινή, 17/11/2006)


Βέβαια, η πείρα μας από μελλοντολογίες και προβλέψεις είναι αρνητικές:
Όλες ήταν οικτρά αποτυχημένες - βλέπε
εδώ, για να μην επαναλαμβανόμαστε. Ας περιμένουμε λοιπόν μέχρι το 2056 -καλά νάμαστε- και θα δούμε τι άξιζαν και αυτές οι προβλέψεις! Ενδιαφέρουσα, πάντως, είναι στη μελέτη του New Scientist η διαπίστωση ότι οι σημερινοί εξηντάρηδες σφύζουν από ενέργεια και υγεία...